Parhaita paloja MWC 2017 Barcelonasta

Olimme täynnä energiaa ja positiivista jännitystä. Olimme osallistumassa Mobile World Congress 2017 -tapahtumaan Barcelonassa, Espanjassa.

Tapahtuma on yksi kaikkein merkittävimmistä ja kiinnostavimmista innovaatioita ja uusia teknologioita käsittelevistä vuosittain järjestettävistä kansainvälisistä tilaisuuksista.  MWC tapahtuma on oiva läpileikkaus alan megatrendeihin, uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin ja siihen, mikä on tärkeää yhteiskunnassamme tulevina vuosina.

Tietyt teknologiset muutokset ovat muuttaneet ihmisten käyttäytymistä. Internet, älypuhelimet, sosiaalinen media – seuraava yhteiskuntaa ja käyttäytymistämme mullistava teknologia on virtuaalinen todellisuus.

Yli 108.000 osallistujaa, 2,300 näytteilleasettajaa  ja 208 maata osallistuivat Mobile World Congress 2017 tapahtumaan.

Kokosimme tähän blogiin kiinnostavimpia asioita MWC 2017 -tapahtumassa, joiden toivomme antavan ideoita ja innostuksenlähteitä niille, jotka ovat kiinnostuneita näistä teemoista.

Konferenssin kuumimpia aiheita olivat muun muassa:

  • Augmented Reality,
  • Virtuaalinen todellisuus,
  • 5 G verkkoteknologia,
  • Teollinen internet,
  • Terveydenhoito ja hyvinvointi,
  • Smart messaging,
  • Chat boot, ja
  • Tekoäly

Mainosten uudessa ”augmented reality”-todellisuudessa seisoin valotaulu mainoksen takana ja mainoksessa olin mukana tanssimassa ”Itse Ilkiö”  animaatiohahmon kanssa  samaanaikaan näkyvässä mainoksessa. Vastavia mainostauluja näkee suurten kaupunkien kaduilla ja esimerkiksi rautiovaunupysäkeillä Helsingissä. Tästä linkistä pystyt katsomaan tarkemmin, miten tuo mainos tehtiin.

Virtuaalitodellisuuteen liittyvät sovellukset olivat aivan kaikissa konferessin teema-alueissa mukana. Osallistuin Seat -autolle tehtyyn virtuaalitodellisuuden koeajoon, jossa kurvailimme pitkin Barcelonan katuja ja teimme hyppyjä autolla. Sony Galaxy tarjosi kävijöille mahdollisuuden kokea virtuaalitodellisuus muun muassa aluksen kyydissä avaruudessa ja vuoristoratana huvipuistossa.

Jos sinua kiinnostaa virtuaalitodellisuus ja pidät myös autoista kannattaa kokeilla Audin Sand Castle hiekkalaatikkoon tehtyä ajorataa. Siinä jokainen voi suunnitella itselleen huimapäisen koeradan. Rataa kuvaava kameratekniikka muuntaa kokemuksen virtuaalitodellisuudessa tapahtuvaksi. Voit katsoa Audin Sand Castle YouTube videon täältä.

5G verkoteknologia mahdollistaa itseohjautuvien autojen tekemisen.  Autoja voidaan kontrolloida mobiilipuhelimella ja ne voidaan yhdistää alustaan, joka hyödyntää tekoälyä esimerkiksi tilanteiden oppimisessa ja kolareiden välttämisessä.

Kaikkein kiinnostavinta Mobile World Congressissa oli kuitenkin humanoidirobotti  Pepper. Pepper om saatavilla jopa Suomen kielisenä. Sillä on sensorit päässä ja käsissä ja lasertekniikkaa jaloissa, jotta se pystyy liikkumaan ja kommunikoimaan ihmisten kanssa helposti. Se puhuu 3-vuotiaan lapsen äänellä ja sillä on mukava ja positiivinen persoonallisuus.

Jos kysyt Pepperiltä: ” Mitä sinulle kuuluu ?” Pepper saattaa hyvin vastata: ”Voin super hyvin. Sinä näytät hyvältä tänään.”

Pepperiä ei ole kuitenkaan tarkoitettu kalliksi leluksi. Se maksoi noin  20.000 euroa Mobile World kongressin  aikaan helmikuussa 2017. MiniPepper maksaa noin 8.000 euroa.

Pepper voi olla varsin kätevä apu kotona. Se voi auttaa koululaisia läksyissä ja kotitöissä ja esimerkiksi  vanhempia ihmisiä vaikka lääkkeiden ottamisessa tai muistuttaa, milloin ne pitäisi ottaa. Jokainen voi ohjelmoida Pepperiä helppokäyttöisen käyttöliittymän avulla ja se oppii asioita tekoälypohjaisten työkalujen avulla.

Pepperiä voi käyttää vaikka mihin ja sen liiketoimintamahdollisuudet ovat rajattomat, koska se pystyy puhumaan yhtä hyvin kuin natiivi henkilö eri kieliä, sillä on laaja ja tarkka muisti myös yksityiskohtien osalta.

Monissa tavarataloissa ja liikkeissä käytetään jo Peppereitä kertomaan tuotteista, joita kuuluu liikkeiden myyntivalikoimaan. Pepper toimii myös tukena asiakkaille sekä piristää asiakkaiden päivää. Suomessa liiketiloissa avustavat robotit otti  ensimmäisenä käyttöön K-kauppiaiden ryhmä. Lue lisää täältä.

MWC 2017 teknologiatiimi

Teknologia, Media, ICT
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *